24 Şubat 2011 Perşembe

Güzelliğiniz İçin Doğru Besleniyor Musunuz?

Güzel ve taze bir cilde sahip olmak doğru cilt bakım ürünlerini kullanmaktan daha öte bir şey. Yediğiniz besinler ve aldığınız vitaminler de cilt sağlığınız için büyük önem taşıyor. Sağlıklı gıdalar tükettiğiniz de cildiniz ne kadar ışıldayacaksa abur cubur ve katkılı gıdalar tükettiğinizde de cildiniz o kadar kötü görünecektir. 

Peki ne yersek cildimiz sağlıklı bir görünüme kavuşur?

Yağ Asitleri : Vücudumuz, cildimizin ihtiyacı olan önemli yağ asitlerini kendi kendine üretmez. Bu nedenle fındık, soya fasülyesi, karides, ton balığı,sardalye ve somon gibi yiyeceklere kesinlikle diyetinizde yer vermeniz gerekir.

Antioksidanlar: Antioksidanlar, A,C,E ve bazı B vitaminlerinde bolca bulunur. Cildimiz için gerekli olan bu vitaminler ayrıca bizleri enfeksiyonlardan ve kalp hastalıklarından korurular. Bu vitaminler siyah üzüm, kiraz, çilek, erik, havuç, lahana, brokoli, biber, bezelye, ıspanak gibi bir çok meyve ve sebzede bulunur.

Demir: Demir eksikliği anemi adı verilen hastalığa yol açtığı gibi aynı zamanda solgun ve sarı bir cilt rengi, göz altı halkaları gibi sorunlara da yol açar. Siz siz olun kırmızı et, dana ciğeri, deniz mahsülleri ve yumurta yemeyi ihmal etmeyin.

Çinko: Çinko, bağışılık sistemimizin devamlılığı ve cildimizin kendini onarması için gerekli bir maddedir. Çinko eksikliği mat bir cilde, saçlarda kepeğe ve vücutta çatlaklara sebep olur. Kırmızı et, deniz ürünleri, hindi, kepekli tahıllar, fındık, mantar ve sakatat  tüketerek çinko eksikliğinden kendinizi koruyabilirsiniz.

Selenyum : Kuru cilt ile savaş için en büyük silahımız Selenyum ve E vitaminidir. Kırmızı et, deniz mahsülleri, sakatat, tahıllar, fıstık, peynir ve mantar kolaylıkla tüketebileceğiniz selenyum kaynaklarıdır. 

E Vitamini: Güçlü bir antioksidandır ve cildinizin nem dengesini korumanızı sağlar. E vitamini eksikliği solgun bir cilde, sivilcelere ve erken yaşta yüzde çizgilerin oluşmasına sebep olabilir. Bu sepepten ötürü avakado, tahıllar, kuruyemişler ve bitkisel yağlar yeterli ölçüde dietinizde mutlaka bulunmalıdır.

Hem sağlıklı beslenerek kendinizi daha zinde hissedeceksiniz hem de harika bir cilde sahip olacaksınız. Kısa sürede farkı göreceğinize eminim.

(Kaynak : Beauty News)

Hiç yorum yok: